Виландер: Федерер е по-добър отвсякога, но...



14-09-2011 00:58 | Николай Драгиев

Според легендата Матс Виландер бившият номер 1 Роджър Федерер е по-добър от всеки друг период в кариерата си и не е загубил нищо от невероятните си умения, въпреки че вече навърши 30 години.

Лошите новини за швейцареца, според Виландер обаче, са свързани с това, че неговите съперници в лицето на Рафаел Надал и Новак Джокович са достигнали още по-високо ниво на развитие.

При тази ситуация, ако Федерер желае да прибави още титли към своите 16 в Големия шлем, то той трябва да подобри още качеството на представяне.

"Няма съмнение, че Новак Джокович е в пъти по-добър от съперниците на Федерер преди 4-5 години. Ако сравним Джокович с Анди Родик в най-добрите му дни - то те дори не са близо като ниво. Лейтън Хюит в най-добрите му дни? Дори не е близо. А тъкмо с тях трябваше Федерер да се справя в големите турнири преди време," обосновава се Виландер.

За последно Федерер взе титла от Големия шлем на Australian Open 2010. Периодът от тогава до днешна дата е най-дългият без подобен трофей за Фед-Експрес от 2002-а.

Виландер не пропусна да изрази възхищението си от полуфиналния двубой между Федерер и Джокович преди дни на US Open. "В първите два сета срещу Новак, това бе най-доброто представяне на Роджър, което съм виждал някога.

"Джокович е по-добър от Надал през 2010-а, а Надал през миналата година бе по-добър от всеки друг преди него. Те просто вдигат нивото непрекъснато," смята Виландер.

Седемкратният шампион в турнири от Големия шлем Виландер все пак смята Федерер за най-великия играч в историята.

"Нивото на играта в момента е невероятно, изумително. Дали Роджър е най-добър за всички времена? Да, защото има 16 титли. Това е всичко, което има значение. Тези 16 трофея го правят най-добрият играч изобщо," допълва Матс Виландер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини