Мъри: Изоставам малко спрямо трима от най-великите



15-09-2011 08:27 | Николай Драгиев

Анди Мъри оповести, че в последните дни е анализирал загубата си в полуфиналите на US Open от Рафаел Надал. Световният номер 4 е установил, че всъщност няма поводи за притеснение и на него са му нужни малки промени, за да бъде равностоен на първите трима в света.

Мъри, който също ще играе за Купа "Дейвис" тази седмица, е споделил пред журналистите в Глазгоу, че целта му до края на 2011-а е да измести Роджър Федерер от третото място в световната ранглиста. Мъри вече е пред швейцареца в ранглистата единствено за 2011-а.

"В последните 4 дни анализирах загубата. Гледах и малко от финала. Гледах от средата на третия сет, когато и двамата играха много силно. След медицинския таймаут за Джокович, нивото падна драстично," смята Мъри.

"Джокович е същият играч като преди, но през годините винаги е работил целенасочено и спрямо това, което може действително да подобри."

"Не смятам, че трябва да правя огромни промени в играта си, не това е начинът, по който ще вървя напред. В момента, когато започнеш с големи промени, това те обърква допълнително психически. Просто разликите на върха са наистина малки и не е нужно да се предприемат подобни действия," смята Мъри.

"Мисля че играя страхотен тенис. Не знам дали ще имам някога година като Новак. Само двама или трима души в историята са го правили. Федерер и Надал са двама от най-великите, а Джокович направи най-добрата година в историята. Да бъдеш веднага след тях не е причина за притеснение," сигурен е шотландецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини