Надал отнесе Гаске и поведе Испания към финала



16-09-2011 15:35 | Станко Димов

Испания поведе с 1:0 победи в полуфиналния сблъсък за купа „Дейвис” срещу Франция. Преднината на иберийците осигури Рафаел Надал, който помете с 6:3, 6:0, 6:1 Ришар Гаске в двубоя на откриването. Въпреки, че бе „малко изморен”, както самия той каза в навечерието на сблъсъка, Рафа не показа и грам милост на корта и приключи в три сета срещата.

 

Благодарение на успеха световният №2 увеличи на 17:1 показателите си в двубоите за родината. Единственото поражение на Рафа датира от вече далечната 2004-та година, когато отстъпи пред Иржи Новак. Нещо повече, това бе 20-та поредна домакинска победа за испанците.


Вторият мач за днес противопоставя Давид Ферер и Жил Симон.  Испанецът също бе безмилостен и се наложи с 6:1, 6:4, 6:4, с което оформи преднина от 2:0.

В събота е двубоят на двойки, като за домакините на корта ще излязат Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско, а „петлите” ще бъдат в състав Микаел Лодра – Жо-Вилфред Цонга.


Надал може да се появи отново на корта в неделя, когато се играят т.нар. резервни двубои. Съперник на Рафа тогава ще бъде Жил Симон. По регламент двубоите се играят във формат 3 от 5 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини