Тони Надал: Рафаел е щастлив за победата на Аржентина



20-09-2011 13:16 | Николай Драгиев

Чичото и треньор на Рафаел Надал Тони смята, че финалът на Davis Cup между Испания и Аржентина ще бъде крайно оспорван. Домакин на сблъсъка ще бъдат испанците и това е една от основните причини те да бъдат определяни като фаворити.

"Дел Потро са изключителни състезатели, показват много високо ниво. Освен това в тима са играчи от ранга на Хуан Монако и Хуан Игнасио Чела. Финалът няма да е лесен за никой от двата отбора," смята Надал-старши.

Капитанът на Испания Алберт Коста все още не е решил в кой град ще се проведе решителният двубой. Едно е сигурно - той ще се проведе на клей.

"Имаме предимство, защото ще играем у дома. Чух, че ще се избира между Валенсия, Севиля, Мадрид или друг град. Знам, че Алберт Коста иска да бъде в град без голяма надморска височина," допълни Тони Надал.

"Рафаел е много щастлив, че Аржентина спечели. Първо, защото ще играем у дома, а освен това е голям приятел с Монако и Налбандян. Много по-близки сме с аржентинците, отколкото със сърбите. Важно е да спечели Davis Cup," категоричен е чичо Тони.

Финалът за Davis Cup ще се проведе между 2 и 4-и декември. Досега Аржентина никога не е печелила турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини