Джокович пропуска „Мастърс” турнира в Шанхай



20-09-2011 14:07 | Станко Димов

Номер 1 в световния мъжки тенис Новак Джокович ще пропусне турнира от „Мастърс” сериите в Шанхай, който започва в началото на октомври. Причината разбира се е свързана с травма, която Ноле получи в двубоя за купа „Дейвис” срещу Аржентина.

 

В следствие на тежкия сезон и преумората, сърбинът получи частично разкъсване на мускул на гърба. Травмата не е сериозна, но се нуждае от време и пълноценна почивка, за да отшуми напълно.


„Към момента ми е трудно да кажа точно колко време ще отсъствам. Трябва да направя още изследвания, за да мога да кажа с точност. В близките дни ще знам повече детайли”, разкри самият Джокович в интервю за сръбски спортен ежедневник.


„Мога да ви уверя, че няма да рискувам със здравето си, за да участвам в един или два турнира. Това трябва да е ясно”, категорично заяви Ноле.


Световният №1 допълни също, че ще му трябват между 3 и 6 седмици, за да се възстанови напълно. Това на практика означава, че сърбинът със сигурност ще пропусне предпоследния турнир от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай, който започва след 20 дни.


Последният „Мастърс 1000” турнир от календара е в началото на месец ноември и се провежда в Париж. За Джокович обаче важните битки няма да спрат дотук, тъй като сърбинът отдавна си е гарантирал място и в заключителния „Мастърс” на 8-те най-добри тенисисти в света, който се провежда в Лондон и с който на практика се слага край на изморителния сезон в ATP.

Очаква се до края на годината Джокович да сключи и брак със своята дългогодишна приятелка Йелена Ристич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини