Томас Мустер се отказа от тениса



21-09-2011 14:36 | Николай Драгиев

Томас Мустер обяви, че окончателно спира с професионалния тенис след турнир  в Австрия следващия месец, на който смята да участва.

Бившият номер 1 в света, който наскоро навърши 44 години, се завърна през миналата година на корта, след като се бе "в почивка" повече от 11 години.

"Това не може да продължава вечно. Исках отново да играя тенис на състезателно ниво и се насладих на този период," обясни Мустер.

Мустер в момента се намира на 847-о място в света, след като спечели 2 мача от 18 турнирни участия предимно на ниво "Чалънджър" серии.

"Във Виена ще играя на последния си ATP турнир. Догодина може да участвам в още няколко турнира от "Чалънджър" сериите, но това ще е за последно," обясни още Мустер, който има 6 седмици като световен номер 1.

"Направих сериозен прогрес през тази година, но възрастта ми си казва думата. Имам семейство, на което трябва да обърна внимание, а и трябва да приема, че физическите възможности имат лимит," смята още Мустер.

Томас Мустер е най-успешният австрийски тенисист в историята със своите 44 титли. Той е шампион и от "Ролан гарос" през 1995-а.

Това е първото официално отказване на Мустер, макар реално той да стори това през 1999-а година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини