Мустер: Аржентина има шанс срещу Испания само ако Надал не играе



25-09-2011 18:13 | Станко Димов

Бившият №1 в света Томас Мустер сподели мнението си, че Испания е сериозен фаворит за титлата от Купа „Дейвис”. Както е известно в началото на декември иберийците се изправят срещу Аржентина в спор за отличието от неофициалното отборно световно първенство по тенис.

 

Според Мустер основният коз на домакините от Испания ще бъде световният №2 Рафаел Надал, който за последните 2 години има 2 загуби на клей.


„Изходът на финала ще се реши от Рафаел Надал и това дали той ще играе. Ако той не играе, то тогава Аржентина има някакъв шанс. Според мен ключов ще се окаже и двубоят на двойки”, коментира Мустер, цитиран от спортно издание №1 в Испания - „Марка”.


Все още не е известно къде точно ще се играят финалните срещи, като основните кандидати са градовете Валенсия, Севиля и Мадрид. Според Мустер това също е много важен избор.

 

„На различните места, взависимост от надморската височина, топката отскача по различен начин. Ако двубоите са в Мадрид, то може би аржентинците ще имат леко предимство. Ако играе обаче Надал не мисля, че това ще има някакво значение”, каза още Мустер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини