Топ играчите обмислят бойкот на турнир от Големия шлем



26-09-2011 14:25 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Родик смята, че на този етап е безсмислено да се организира стачка, но вярва, че играчите могат да се обединят в съюз, който в последствие да дискутира важни теми. В този ред на мисли американецът загатна, че е възможно най-добрите състезатели в света да демонстрират бойкота си, като не се явят на някой от турнирите от Големия шлем.

 

Както е известно лошото време на US Open 2011, което тотално обърка голяма част от мачовете и завари организаторите леко неподготвени, предизвика гнева на голяма част от топ състезателите, сред които и световният №4 Анди Мъри. Шотландецът дори заплаши, че е готов да организира стачка, ако не бъдат взети спешни промени, свързани не само с организацията на най-големите турнири, но и с натовареността на календара на ATP.


„Винаги сме настоявали нашият глас да се чува, но за жалост до момента това не се е случвало”, коментира Анди Родик, който бе сред най-активните „протестанти” по време на US Open.


„Все още не сме сигурни до къде можем да стигнем. Дали ще бойкотираме турнир от Големия шлем на пример, или не. Това са теми, за които трябва да се съберем (с играчите) и да говорим.


Ако го направим (да бойкотират турнир от Големия шлем) съм сигурен, че ще бъдем всички и ще се съберем някъде, където ще изиграем един благотворителен турнир. По този начин ще покажем на хората, че не мислим само за пари, а искаме и гласът ни да се чува”, коментира Родик.


„Ако предприемем нещо, то ще бъде добре обмислено и няма да се случи от днес за утре. Със сигурност обаче ще имаме разговори на тази тема”, каза още опитният американец.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини