Седем българки стартират “Пулпия Къп с БНП Париба” в Пловдив



26-09-2011 16:45 | Николай Драгиев

Седем български състезателки имат шанс да спечелят титлата от международния турнир по тенис за жени “Пулпия Къп с БНП Париба” с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на кортовете на ТК “Локомотив” в Пловдив.

Срещите в основната схема започват утре, финалът е в неделя, а турнирът е валиден за световната ранглиста за жени на WTA.

Директно в основната схема благодарение на класирането си в ранглистата влизат финалистката от турнира във Варна миналата седмица Далия Зафирова и младата надежда Виктория Томова. С “уайлд кард” от БФТ и от клуба-домакин са Никол Христова, Борислава Ботушарова, Джулия Терзийска и Радина Димитрова. От 20-те българки в квалификациите успешно ги преодоля Биляна Павлова.

Тенисисти от общо 12 страни ще участват в основната схема. Първа поставена е латвийката Диана Марцинкевича, която е в топ 400 в света, а под №2 е италианката Никол Клерико.

Според регламента на ITF шампионката ще получи 1568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста, финалистката - 980 долара и 8 точки и т.н.

"Турнири от този ранг са много хубави за българските тенисистки. По този начин те имат идеален шанс да печелят пред собствена публика без разходи за пътувания точки за световната ранглиста и да трупат опит", каза днес на пресконференция главният съдия на турнира Веселина Донева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини