ВИДЕО: Еволюцията в отношенията на Джокович и Надал



27-09-2011 16:35 | Николай Драгиев

В YouTube в последните дни циркулира клипче, което проследява развитието на отношенията на корта между Новак Джокович и Рафаел Надал през 2011-а. И по-специално езикът на тялото им, когато се поздравяват на мрежата след мач.

Според едни Надал е променил отношението си към Джокович след поредицата загуби и това донякъде се вижда в клипа. От приятелските прегръдки между двамата през 2010-а не е останало много.

В лагера на Надал изразиха недоумението си от начина, по който Джокович и неговият екип отпразнуваха победата над Надал тъкмо в Мадрид на клей. Тогава Джокович и треньорът му Мариан Вайда спретнаха меко казано шумно тържество в самия спортен център "Каха Махика".

Друг любопитен момент е, че едва в средата на своите тенис кариери, двамата големи шампиони вече са играли цели 29 пъти помежду си. Надал все още води с 16:13, а изглежда тепърва ще виждаме мачове между тези опоненти.

И все пак изглежда малко вероятно отново да видим Надал и Джокович да играят заедно на двойки, както се случи в Торонто през 2010-а. Тогава техният дует бе кръстен "Рафоле".

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини