Радванска пак би Звонарьова и вдигна титлата в Токио



01-10-2011 17:29 | Станко Димов

Агниешка Радванска се превръща в трън в очите на Вера Звонарьова, след като я победи за трети пореден път и спечели титлата от силния турнир Pan Pasific Open в Токио.

 

Поставената под №9 в основната схема се наложи с 6:3, 6:2, като по този начин грабна втора титла за сезона след успеха в Карлсбад. Любопитното е, че и там на финала полякинята надви именно Звонарьова.


Иначе двубоят не започна никак добре за Агниешка, която допусна ранен пробив и бе на точка от пасив 0:3 гейма.  Ракета №1 на Полша обаче записа впечатляващ обрат, след като спечели 8 от следващите 9 гейма, повеждайки в резултата с 6:3, 2:0. В крайна сметка до края на срещата Радванска не допусна изненади и след успех с 6:2 във втория сет триумфира с титлата.


„Бях малко нервна в началото, загубих първите два гейма, но след това всичко си дойде на мястото”, коментира щастливата победителка.

 

„През седмицата изиграх няколко много тежки двубои. Играх без почивка, но днешният двубой беше финал и се опитах да не мисля за друго, а само да се концентрирам върху следващата точка. Много, много съм щастлива, че спечелих в Токио. На този турнир участваха всички топ състезателки. Показах добър тенис и ги победих”, коментира Радванска.


Полякинята призна, че се надява да попадне в заключителния турнир на 8-те най-добри от WTA , който тази година ще се проведе в Истанбул.


„Само до преди няколко дни нямах особено големи шансове да попадна на турнира в Истанбул, но сега е различно и вече съм в по-добра позиция”.


Благодарение на успеха в Токио 22-годишната Радванска вече има 6 титли на ниво WTA, 3 от които са от категорията Premier.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини