Шампионката от US Open не остави шанс на Пиронкова



02-10-2011 15:59 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отпадна в първи кръг на силния турнир за жени в Пекин. На старта на надпреварата пловдивчанката отстъпи с 4:6, 0:6 пред шампионката от US Open Саманта Стосър.

 

Победата бе първа за австралийката след историческия триумф на „Флашинг Медоуз” и общо втора от два мача с Пиронкова. През следващата седмица Пиронкова няма да участва в турнири, а след това ще се присъедини към надпреварата в Москва -
Kremlin Cup, с която ще закрие сезона в WTA.


Иначе срещата на централния корт на тенис комплекса в Пекин започна изключително равностойно. Първа до пробив стигна Стосър, която поведе с 3:1. Въпреки това обаче Пиронкова играеше повече от стабилно и редовно затрудняваше съперничката си в сервис-геймовете й.

 

При 5:3 Стосър сервира за сета, но в последния възможен момент Цвети върна пробива, с което и интригата. За жалост радостта в българския лагер бе твърде кратка, защото още в ответния гейм Стосър проби и затвори сета – 6:4.


От равностойната й напрегната игра през първата част не остана и следа след почивката. Австралийката явно се успокои от напрежението и набързо приключи всичко в своя полза – 6:0. Срещата между двете продължи едва 70 минути, а във втори кръг Стосър ще се изправи срещу Юлия Гьоргес или Мария Кириленко.

 

За участието си в турнира Пиронкова ще получи 5 точки за ранглистата, както и чек за малко над $11 000. Миналата година Цвети отново отпадна в първи кръг в Пекин, след като тогава загуби от бившата №1 в света Мария Шарапова. Тази година рускинята пропуска надпреварата заради контузия в глезена.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини