Марди Фиш се чувства по-бърз... със супер къси чорапи



06-10-2011 23:26 | Николай Драгиев

През тази година Марди Фиш се утвърди като най-добрия американски тенисист. Той е популярен още с доброто си чувство за хумор, мощния сервис и отличните волета. Но американецът също така е и новатор сред тенисистите по отношение на... чорапите.

Фиш предпочита изключително къси чорапи по време на игра, които едва минават глезена му. За сравнение повечето тенисисти използват доста по-дълги чорапи и подобна практика не е често срещана. Единствено Анди Родик "следва примера" на своя добър приятел и напоследък се изявява в подобен стил.

Ето и обяснението на Марди Фиш: "По принцип играя често голф у дома. Когато носиш къси панталони и ги комбинираш с дълги чорапи, не изглежда никак добре. Така че винаги играя по този начин голф.

"Впоследствие започнах да тренирам и тенис с тези чорапи, което се пренесе и в мачовете."

29-годишният Фиш вече си има категорична теория относно положителния ефект на късите чорапи в играта му. "Чувствам се по-бавен с дълги чорапи по някаква причина. Просто не мога отново да играя с дълги чорапи, тъй като сега съм много по-бърз. Освен това смятам, че изглеждат забавно."

В момента Марди Фиш се бори за място сред топ 8 играчите, които ще участват на финалния "Мастърс" в Лондон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини