Контузия прекъсна сладката приказка на Ана Иванович



07-10-2011 11:47 | Станко Димов

Страхотната серия от изразителни победи на Ана Иванович на турнира в Пекин приключи. За жалост сръбкинята напусна корта с контузия, която получи в сблъсъка с Агниешка Радванска. При резултат 6:3, 3:2 за полякинята, Ана Иванович отиде до съдията на стола и обяви решението си да прекрати участието си в турнира.

 

На този етап не е ясна от какво естествено е контузията на сръбкинята. Иначе добри думи заслужава Радванска, която не след като взе първия сет допусна пасив 0:2 гейма във втория, но на бързо отново обърна нещата в своя полза. Победата бе девета поред за Агниешка, която дойде в Пекин със самочувствието на шампион от турнира в Токио.


В спор за участие на финал Радванска ще се изправи срещу победителката от двубоя между шампионката и водачка в схемата Каролина Вожняцки и италианката Флавия Пенета.

 

На полуфинал в Пекин се класира и сензацията Моника Никулеску, която започна участието си в турнира от квалификациите. Румънката трябваше да наваксва сет пасив и след повече от два часа и половина игра се поздрави с крайния успех срещу Мария Кириленко – 3:6, 6:3, 6:4.


За участие на финал Никулску ще се изправи срещу Андреа Петкович или Анастасия Павлюченкова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини