Пенета развенча Вожняцки в страхотен мач



07-10-2011 14:18 | Станко Димов

Флавия Пенета детронира шампионката Каролина Вожняцки и се класира за полуфинал на турнира в Пекин. В страхотен мач, продължил два часа и 15 минути, италианката се наложи с 3:6, 6:0, 7:6 (2) над актуалната водачка в ранглистата.

 

Победата бе първа за Пенета от 7 двубоя с датчанката. Вожняцки спокойно може да съжалява за загубата, тъй като в третия сет водеше с 6:5 и 30:0, но допусна пробив в последния момент.

 

Последното препятствие пред дългокраката италианка преди финала в турнира ще бъде намиращата се в страхотна серия Агниешка Радванска, която влиза в двубоя в серия от 9 поредни победи.


Двубоят започна с по-добра игра на Вожняцки, която натрупа преднина още в началото и заслужено взе първия сет с 6:3. В началото на втората част обаче Пенета тотално промени поведението си на корта и след много чиста и в същото време агресивна игра влезе в страхотна серия от 7 гейма, която и осигури сет на 0 и преднина в заключителната трета част.

 

Именно последният сет предложи немислими драми, като статуквото на корта нееднократно се променяше. По-стабилната игра на Пенета и донесе преднина 4:1 и 5:3, като при втория случай италианката дори сервираше за мача.


Вожняцки обаче показа защо е №1 в ранглистата и с шампионски обрат не само остана в двубоя, но при 6:5 сервираше за участие на полуфинал. В заветния гейм датчанката дори поведе с 30:0 и бе само на 2 точки от победата.

 

В този момент обаче Пенета показа изключителна психика и след няколко дълги разигравания наложи волята си, върна пробива и прати изхода на мача в тайбрек. В него Пенета набързо поведе с 5:1 точки, след което не срещна проблеми да подпечата успеха си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини