Блестящите Петкович и Радванска са на финал в Пекин



08-10-2011 15:51 | Николай Драгиев

Агниешка Радванска достигна за втора поредна седмица до престижен финал. След титлата й в Токио преди дни, сега тя стори същото и в Пекин. Полякинята надигра с лекота Флавия Пенета в полуфиналите с 6:2, 6:4.

Двубоят продължи 1 час и 23 минути и в него Радванска направи цели пет пробива. Така тя вече има 3 победи от 4 мача с Пенета.

Във финала Радванска ще играе с Андреа Петкович. Германката, която прави най-силния си сезон в кариерата, победи румънката Моника Никулеску с 6:2, 6:0.

Интересното е, че румънката загуби всичките си сервис геймове и взе едва 11 точки от 40 разиграни. Все пак трябва да се отчете, че Никулеску тръгна от квалификациите и направи няколко впечатляващи победи.

Това е най-големият финал в кариерата на Петкович, която досега има 2 титли и 2 загубени финала.

"Играя силно през целия сезон. Много съм постоянна и печеля доста мачове. Досега обаче никога не съм печелила голяма титла. Да си на такъв финал е съвсем различно. Очакваме още много борба, докато спечеля титлата," заяви Петкович.

Интересното е, че победителката в срещата ще влезе в топ 10, а освен това и двете състезателки се борят за място на заключителния турнир на WTA в Истанбул.

До момента Радванска води с 4:0 победи срещу Петкович и излиза като фаворит в неделния финал.

"Агниешка е във формата на своя живот. Спечели в Токио, а преди това и в US Open сериите бе блестяща. Загубих три път от нея тази година. Надявам се да имам малко повече късмет," заяви още Петкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини