Бердих спря победната серия на Цонга и е на финал



08-10-2011 18:26 | Станко Димов

Томаш Бердих увеличи шансовете си за участие на финалния турнир на 8-те най-добри в Лондон, след като се класира за финал на турнира в Пекин. Чехът се наложи с 6:4, 4:6, 6:1 над водача в схемата Жо-Вилфред Цонга. По този начин Бердих се класира за финал и в неделя срещу Марин Чилич ще преследва първата си титла от близо две години насам.


„Мисля, че най-трудният момент в двубоя беше в края на втория сет, когато имах шансове да завърша мача. Имах точка за пробив, с която можех да си гарантирам до голяма степен крайния успех. Не се получи и в крайна сметка влезнахме в трети сет, в който исках да запазя концентрацията си и съм много щастлив, че го направих”, коментира Бердих.


Благодарение на успеха чехът се класира за финал за първи път през сезона, след като от началото на година загуби шест пъти на полуфинали. Освен това Бердих е на прага на първа титла след триумфа в Мюнхен през 2009-та година. Нещо повече, ако спечели финала, чехът ще изпревари Цонга със 7 точки в ранглистата за годината.


„Финалът утре наистина може да обърне сезона ми от добър на много добър. Точно затова ще бъда повече от мотивиран в утрешния двубой”, коментира Бердих.


Съперник на Бердих във финала ще бъде хърватинът Марин Чилич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини