Елица Костова: От 2007-а съм почивала само 10 дни10-10-2011 01:36 | Николай Драгиев

В неделя Елица Костова се поздрави с първа титла от 2008-а година. Тя триумфира в Добрич, където организаторите бяха събрали награден фонд от 25 000 долара.

Костова, която ще бъде отново втора ракета на страната, разкри че загубените поредни финали от нея преди този мач, са били цели 12.

"Това е първата ми победа на турнир с награден фон 25 хиляди долара. Надявам се да не е последната," заяви тя в интервю за „Център спорт”.

"Това ми е четвърти финал тази година. Дори миналата година нямах спечелен турнир. Последната ми титла бе от Португалия през 2008 година, наградният фонд бе 10 000 долара. Последваха 12 поредни загубени финала."

Костова не пропусна да похвали комплексът "Изида" в Добрич, който за българските стандарти е на отлично ниво.

"Обстановката в Добрич е доста по-спокойна, отколкото в София. Организацията беше добра. Все едно играх на турнир в чужбина от ранга на 100 000 долара. Комплексът в Добрич – червените кортове и хотелът са на доста добро ниво. Поздравления за хората, които са го изградили.

"Да се надяваме, че в България ще се намират хора които да помогнат на спорта, да организират подобни турнири и да помагат на българските спортисти. По турнирите виждаме доста румънски състезатели с известни спонсори, а ние нямаме."

Костова не си поставя цели, а залага на упорит труд. По нейни думи тя е почивала едва 10 дни от 2007-а година насам.

"Нямам цели. Играя мач за мач, турнир за турнир. Ранглистата не я гледам.

"От 2007 година до днес имам само 10 дни почивка, която беше м.г. Постоянно съм на корта, но ето, че ден като този показва, че си заслужава усилията, които полагам."
Коментари
Турнир: Australian Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Мелбърн, Австралия
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини