Родик възропта: Взимаме само 13% от приходите



10-10-2011 18:23 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 Анди Родик отново се обяви за промени в отношенията между ръководителите на тениса и тенисистите. Американецът отчете, че по време на Мастърс турнира в Шанхай е съвсем възможно топиграчите да се съберат на среща и да обсъдят общите си действия.

Родик отчете, че тази среща може да се състои и без Новак Джокович и Роджър Федерер, които няма да са в Шанхай. Според него те могат да бъдат открити и по телефона.

"Хората трябва да разберат, че когато се откажем от даден турнир, ние не получаваме нищо затова. Не печелим никакви пари. Имам усещането, че не всички разбират това," обясни Родик.

Родик се изказа и по повод заплащането на играчите. Той смята, че в сравнение с други спортове, тенисистите не взимат достатъчно особено на фона на натовареността си през годината.

"Ако гледаме егоистично на въпроса, ние получаваме 13% от общите приходи на US Open. Например в NBA споровете са затова, че се предвижда играчите да получават не 57%, а 50% от приходите," анализира Родик.

"Това число е показателно. Смятам, че имаме голям късмет да получаваме сегашните суми, но в крайна сметка хората идват да гледат тенис заради нас," заяви Родик, който цитира и друга статистика, в която голфърите получават доста повече от най-добре платените играчи в историята.

Родик дори прави сравнението, че голфърите печелят за 1 турнир повече от тенисистите за цялата си кариера.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини