Опитният Анди Родик наказа Григор Димитров (видео)



11-10-2011 15:06 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна във втори кръг на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай. Българинът загуби драматично след 6:7, 5:7 от бившия №1 в света Анди Родик. Опитът на американецът се оказа ключов в този мач и той дори не даде сет на Димитров.

 

Димитров сериозно може да съжалява и за това отпадане, тъй като игра силно в голяма част от втория сет и дори пропусна сетбол при 5:4. В крайна сметка това се оказа фатално и след 2 часа тенис на високо ниво, победоносно ръце вдигна Анди Родик.

 

За участието си в Шанхай Димитров ще трябва да се задоволи с 45 точки за ранглистата, както и чек за $21 3000. От своя страна пък Родик продължава в трети кръг, където го очаква испанецът Николас Алмагро. Следващата седмица Григор Димитров ще участва на турнира в зала в Стокхолм, който е от категорията ATP 250.


Изходът на първия сет на двубоя се реши след тайбрек, който беше спечелен със 7:3 точки от Родик. Американецът можеше далеч по-рано да поведе в резултата, след като проби за 5:4 и имаше сервис на своя страна. Димитров обаче не се отчая и с първата си точка за пробив изравни за 5:5 след чудесно изпълнение на мрежата. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където опитът на Родик се оказа решителен.

 

Първият сет продължи цели 67 минути. Българинът записа много непредизвикани грешки - 33, повечето от които дойдоха от бекхенд. За справка Родик допусна едва 8 непредизвикани грешки. Печелившите удари също бяха в повече за българина - 22:7.

 

Григор Димитров започна фантастично втория сет и проби на 15, след което с гейм на нула поведе с 2:0. В следващите няколко гейма двамата нямаха никакви проблеми и печелеха лесно сервис-геймовете си. За жалост в осмия гейм Родик достигна до точка за пробив и след разиграване, което продължи 43 удара, върна пробива и изравни резултата 4:4.


В следващите няколко минути на централния корт се разигра драма, която не бе препоръчителна за хора със слаби сърца. Българинът проби от четвъртия опит сервиса на Родик, и поведе с 6:5, след което достигна до преднина 40:30 и сетбол.

За жалост в този момент началният удар предаде Гришо и той влезе в капана на съперника си - дълги разигравания, в които Родик рядко греши. Така вместо да изравни резултата, Димитров допусна нов ри-брейк, след което и пасив от 6-5 гейма. Купища двойни грешки във важните моменти съсипаха всички усилия на Димитров.

 

Негативните емоции на корта от последните минути явно тотално завладяха Гришо, който сервирайки за втори тайбрек, допусна пробив на нула, с което се прости с турнира. Гришо направи цели 51 непредизвикани грешки в мача при 28 уинъра.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини