Стефан Цветков: България се утвърждава на картата на световния тенис



11-10-2011 14:35 | Николай Драгиев

България ще е една от осемте нации, които ще участват в 24-то издание на "Хопман Къп" - неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори, от 31 декември до 7 януари 2012 година в австралийския град Пърт.

В престижната надпревара страната ни ще бъде представена от първите ни ракети при жените и мъжете - Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Участието на България в голямата осмица бе потвърдено днес от турнирния директор Пол Макнейми в официално писмо до президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Малко след това бе изтеглен и жребият за разпределението по групи, като вицепремиерът на Западна Австралия д-р Ким Хеймс изпрати България в група с отборите на САЩ, Дания и Чехия.

"С поканата за участие в "Хопман Къп" българският тенис получи поредното си световно признание! Честта да се включим сред осемте топ отбора на планетата дължим най-вече на силното представяне на Цвети и Григор!", коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

"България все повече се утвърждава на картата на световния тенис - поканата ни за "Хопман Къп" последва договореността, която постигнахме с WTA, София да бъде домакин на Турнира на шампионките в следващите три години", каза още Цветков.

Според него участието ни в турнира ще бъде поредната голяма реклама за страната ни в световен мащаб. "Хопман Къп" е най-престижната проява в началото на годината и се излъчва в цял свят. Участието на Цветана и Григор ще даде и допълнителен стимул на подрастващите ни тенисисти", добави президентът на БФТ.

България е поканена за първи път в историята на "Хопман Къп" и става 40-та страна, състезавала се в престижната надпревара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини