Надал: "Рафа 2010" е по-добър от Рафа през 2011-а



11-10-2011 18:22 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че може би се представя малко по-слабо през настоящия сезон в сравнение с 2010-а година. Именно по този начин испанецът си обяснява факта, че загуби 7 от 10 финала в последните 10 месеца.

"Вярвам, че Рафа от 2010-а имаше нещо по-специално от Рафа през 2011-а, особено в трудните ситуации," заяви Надал, който е фаворит за спечелването на "Мастърс 1000" в Шанхай през тази седмица.

"Много малки неща определят това дали печелиш или губиш понякога," обяснява Надал във връзка загубите от Новак Джокович през 2011-а. "Тези много, много малки неща правех по-добре през 2010-а. Трудно е да печелиш големите мачове. Тази година загубих 7 от 10 финала," констатира Рафа.

25-годишният Надал обаче е категоричен, че е готов да отговори на предизвикателството да повиши още нивото си на игра.

"Ако не ставаш по-добър с всяка година, то шансовете ти намаляват значително. Не забравяйте, че това ми е седма година в ATP тура и то в топ 2. Това е възможно, тъй като винаги съм перфектно психически подготвен и опитвам да играя все по-добре. Това искам да продължи и за в бъдеще, както съм го правил до момента."

"Представям се добре през 2011-а, може би не перфектно. Доволен съм от това, което свърших. Знам, че в кариерата си не мога винаги да съм перфектен. За в бъдеще това може да бъде за добро, а може би не. Никога не знаеш какво ще се случи. Ще търся решения, за да съм още по-добър," закани се Надал.

В сряда от 13,00 часа Рафаел Надал ще играе с Гилермо Гарсия-Лопес във втори кръг в Шанхай.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини