Тлъст чек събра Федерер и Надал в Хале



12-10-2011 11:36 | Станко Димов

Рафаел Надал няма да участва на турнира „Куинс Клъб” в Лондон, който служи за генерална репетиция преди Уимбълдън. Sportsmail съобщи, че испанецът е дал думата си, че през 2012-та година ще се включи на турнира Gerry Weber Open. Причината се крие в огромна премия - £750,000, които Надал ще получи, за да играе в Хале. Любопитното е, че този чек е по-голям дори от целия награден фонд на турнира (бел.ред. € 663,750).


Крис Кермод, директор на турнира в Лондон потвърди новината: „Рафа няма да бъде с нас следващата година. Разочароващо е, но всички знаем колко много той се забавлява на нашия турнир и се надяваме, че ще се върне тук скоро”.


Шампион от турнира в „Куинс Клъб” тази година стана Анди Мъри, който със сигурност ще защитава титлата си през 2012. Същото важи за Жо-Вилфред Цонга и Анди Родик. Организаторите се надяват да видят на корта в Лондон и Новак Джокович. 


През последните години „Куинс Клъб” се превърна в сериозна част от програмата на Рафаел Надал през лятото. Единственият случай, в който испанецът пропусна турнира от 2006-та година насам бе през 2008-ма, когато се контузия на „Ролан Гарос” (бел.ред. тогава Рафа пропусна не само „Куинс Клъб”, но и Уимбълдън). През всички останали години Рафа тренираше на „Куинс Клъб” на трева ден, след като бе спечелил „Ролан Гарос”.

 

Разликата в случая на финансовата гаранция е много проста. Таксите в Англия са ужасяващо големи, което не позволява на организаторите на платят повече от £400 000 на Рафа.


Заговаряйки за данъчната система в Англия – именно тя спря спринтьор №1 в света Юсеин Болт от състезания на Острова. Лекоатлетът от Ямайка бе категоричен, че няма да дава голямо парче от тлъстия си чек на държавата и категорични отказва всички прояви на Острова.


Публична тайна е, че Рафаел Надал и Роджър Федерер редовно получават големи премии, за да участват на даден турнир. Когато става въпрос за надпревара в Близкия изток сумата понякога минава 1 милиона долара. За справка – Мъри и Джокович все още се котират двойно по-евтино.


Тези суми обаче не са нищо в сравнение с 3-те милиона долара, които „навиваха” Тайгър Уудс да покаже уменията си в някои турнири от голф, преди разбира се гигантския секс-скандал, в който се забърка преди година.


От всички тези вратички най-добре се възползваха организаторите на турнира в Хале, които си осигуриха Надал поне за следващата година. Както е известно доживотен договор с турнира има Роджър Федерер. Ще бъде любопитно да видим двубой между Рафа и Роджър на трева, при това в навечерието на Уимбълдън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини