Валентин Димов е новият шампион на България



15-10-2011 13:12 | Станко Димов

Валентин Димов е новият републикански шампион по тенис на България. Бившият национал за купа „Дейвис” победи на финала Александър Лазов с 3:1 сета. На кортовете на БНТЦ Вальо се наложи с 4:6, 7:5, 6:2, 6:2 след 3 часа игра.

 

След изключително оспорвания и равностоен първи сет, в който допусна загуба, Димов взе инициативата и до края на срещата намери начин да наложи волята си. Новият шампион ще получи 2500 лв., а финалистът ще трябва да се задоволи с 1500 лв. Общият награден фонд на първенството е 15 000 лв и е осигурен от генералния спонсор на БФТ - “БНП Париба”.


Въпреки тежкия мач победителят трябва да събере сили, защото няма да има време на почивка. Малко след финала на сингъл Вальо Димов в тандем с Тихомир Грозданов ще спорят и за титлата на двойки.


„Преди всичко искам да благодаря на моето семейство. Те винаги са зад мен. Определено бе тяхната подкрепа нямаше да мога да стигна дотук”, сподели щастливият победител след последната точка във финала.


„Вторият сет беше малко странен. Имаше много пробиви, което е по-характерно за женски тенис, но видяхте, че и при нас понякога се случва. Условията за игра бяха тежки, кортовете бяха малко влажни заради дъжда. Определено условията бяха по-различни от нормалните, но се радвам, че успях да победя”, каза още Димов.


„Форматът 3 от 5 сета на финала е добър. Даже мисля, че може да се използва още от полуфиналите. Все пак в такъв формат се играе и за купа „Дейвис” и е добре момчетата да са подготвени. Не съм съгласен обаче с времето, в което се провежда държавното първенство. Сега сме края на сезона, всички сме уморени. Много е късно за този шампионат”, каза още новият шампион.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини