Надал е кралят на спорта в Испания



17-10-2011 16:20 | Николай Драгиев

Рафаел Надал е известен като "Краля на клея", но в своята родина той е много повече от това. Испанското издание "АС" проведе изследване сред феновете в Испания, които трябваше да определят своя любим спортист (давайки повече от 1 отговор).

За поредна година това признание бе отредено на Рафаел Надал. Световният номер 2 събира 53% и така изпреварва Пау Гасол (баскетбол) с 47% и Фернандо Алонсо 32% (Формула 1).

В класацията попадат още вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс, халфът на Барселона Андрес Иниеста и мотоциклетистите Хорхе Лоренцо и Дани Педроса.

Интересите на испанците към отделните спортове също будят любопитство. 62% определят като любим футбола. 53% гледат Формула 1, а 51% следят изкъсо тениса.

Още по-интересна е друга статистика. Финалът на Европейското първенство по баскетбол между Испания и Франция е бил гледан от 4,7 милиона души.

Веднага след него се позиционира финалът на "Ролан Гарос" между Роджър Федерер и Рафаел Надал с 4,3 милиона души пред телевизорите.

Крайно любопитна е и статистиката сред феновете на футболните Барселона и Реал Мадрид. Привържениците на тима от столицата предпочитат Пау Гасол като свой любим спортист с 59%. И то при положение, че Гасол е родом от Барселона, а Надал е сред най-големите привърженици на "кралския клуб".

В Барселона ситуацията е тъкмо обратната - 53% предпочитат Рафа пред 33% за Пау Гасол.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини