Новак Джокович поднови тренировки



18-10-2011 18:17 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович поднови тренировки. От днес сърбинът започва подготовка за следващия турнир, на който ще се появи – надпреварата от ATP 500 в Базел.


Както е известно, в следствие на преумората сърбинът получи травма още на турнира в Синсинати. Тогава Ноле издържа до края, но във финалния двубой с Анди Мъри вдигна бялото знаме. Няколко седмици по-късно, на US Open сърбинът почувства боли в гърба, но дори и те не успяха да го спрат да вдигне трофея.

 

Неизбежното за Джокович обаче се случи на купа „Дейвис”, когато видимо травмираният сърбин просто не успя да довърши двубоя си с Хуан Мартин Дел Потро и се предаде пред болката.


В следствие на травмата Джокович пропусна турнирите в Азия, от което по възможно най-добрия начин се възползва неговият добър приятел Анди Мъри.


След близо един месец терапия и специални упражнения във фитнеса, Джокович отново е на корта и се готви с пълна сила за битките в Базел. Там се очаква да се завърне и Роджър Федерер, който подобно на Ноле не е играл от двубоите за купа „Дейвис” насам.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини