Матс Виландер за фаворитките на финалния турнир в Истанбул



19-10-2011 13:22 | Николай Драгиев

Малко преди началото на финалния турнир при жените в Истанбул Матс Виландер анализира шансовете на отделните състезателки. Той го определя не като най-престижния, но "най-трудният за спечелване".

Според него добри шансове за успех има световната номер 1 Каролина Вожняцки, която ако стартира с победа ще набере нужното самочувствие и ще може да повиши още нивото си на игра.

"Мария Шарапова има нужда от голяма титла. Въпросът е може ли тя да побеждава най-добрите в света все още? За шест дни ще трябва да проведе 5 тежки мача, ако иска титлата. Внимавайте за нея, тя играе добре и знае как да спечели," коментира Виландер за шансовете на рускинята.

"Петра Квитова е може би най-непостоянната от всички, но тя има мощна игра и може да изиграе силни мачове в рамките на няколко дни," смята още Виландер.

За Виландер Ли На прави най-силния си сезон и ако спечели и турнирът в Истанбул, може да бъде определена като най-добрата тенисистка за 2011-а. Тя вече има два финала в турнирите от Големия шлем.

"Вера Звонарьова може да поднесе изненада, но в момента не е сред фаворитките," казва още Виландер.

Относно Виктория Азаренка Виландер я определя като "една от най-постоянните" състезателки, но не и сред фаворитките за титлата.

"Играта в зала не е любима за Саманта Стосър. Тя трябва да покаже най-доброто от възможностите си, за да има шанс за успех," завършва Виландер.

ВИЖТЕ ВИДЕО!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини