Президентът на руския тенис: Шарапова ще спечели в Истанбул



23-10-2011 14:34 | Николай Драгиев

Според президента на Руската тенис федерация Шамил Тарпищев Мария Шарапова може да спечели финалния турнир на WTA в Истанбул. Същото се отнася и за другата звезда на местния тенис Вера Звонарьова, но само при условие че няма проблеми с травми.

WTA Championships събира между 25-и и 30 октомври осемте най-постоянни състезателки през годината. Това ще бъдат Каролина Вожняцки, Мария Шарапова, Петра Квитова, Виктория Азаренка, Саманта Стосър, Ли На, Вера Звонарьова и Агниешка Радванска.

"На бърза настилка шансовете на Шарапова за успех са големи. Ако вкарва тя вкарва повече първи сервис, това ще е залог за нейн успех. Като цяло шансовете в Истанбул са изравнени. Не мисля, че ще има протоколни мачове, каквито имаше преди години, когато Енен и Серина Уилямс участваха. Преимущество ще имат тези тенисистки, които са най-здрави физически," смята Тарпищев.

Според него в турнира няма да участват опитни състезателки като Серина Уилямс, Ким Клайстерс и Франческа Скиавоне, тъй като графикът е направен много неразумно и при по-напреднала възраст, състезателките нямат шанс да играят толкова често през годината.

"Трябва задължителните турнири да бъдат сведени само до 12. Така ще се вдигне нивото на игра и конкуренцията ще се повиши," смята руснакът.

"Шансовете на Звонарьова не са лоши, но само ако всичко е наред със здравето й. Много зависи и от жребия. Примерно тя не умее да играе срещу Стосър," смята още Тарпищев.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини