Впечатляващ старт за Петра Квитова



25-10-2011 18:44 | Станко Димов

Петра Квитова започна по впечатляващ начин участието си на турнира в Истанбул, където са събраните 8-те най-добри състезателки за годината. В първи мач от „червената” група чехкинята се наложи с 6:2, 6:4 над Вера Звонарьова (Русия) след час и 25 минути игра. Квитова бе видимо по-агресивната състезателка и завърши с 24 уинъра (срещу едва 8 за Звонарьова).


„Разбира се, че бях нервна. Участие на този турнир е нещо ново за мен. Много исках да спечеля, да започна с подобна победа. В първия сет се представих силно, но във втория за момент сервисът ми започна да създава проблеми. Радвам се, че в крайна сметка всичко завърши добре за мен”, коментира след двубоя щастливата победителка.


Двубоят започна с 5 поредни пробива, което е впечатляващ резултат дори за мач при жените. Тази серия бе прекъсната от Петра Квитова, която първа взе подаването си и поведе с 4:2. В следващите минути мощната левичарка наложи блестящо стила си на игра и не остави никакъв шанс на Звонарьова. Шампионката от Уимбълдън не само спечели първия сет, но след ранен пробив поведе във втората част с 2:0.


Малко по-късно преднината на Квитова нарасна на 4:1, като в този момент Звонарьова изглеждаше тотално пречупена. Вместо да довърши започнатото, Квитова на свой ред получи спад в играта и позволи на съперничката и да се върне в резултата – 4:4. След нов решителен пробив обаче чехкинята поведе с 5:4, след което майсторски приключи двубоя.


Както е известно Петра Квитова на теория има шанс да оглави ранглистата, но за тази цел Вожняцки не трябва да запише нито една победа в Истанбул, а освен това разочароващо да се представи и Мария Шарапова, която е в „бялата” група.


Заключителният за сезона турнир на WTA води началото си от 1972-ра година. Никога досега обаче надпреварата не се беше провеждала на Балканите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини