Вика Азаренка брилянтна срещу Стосър



26-10-2011 18:46 | Станко Димов

Виктория Азаренка започна с победа участието си на заключителния турнир на WTA, който събира в Истанбул осемте най-добри за годината.


В двубой от „бялата” група, състезателката от Беларус се наложи с категоричното 6:2, 6:2 над Саманта Стосър. Срещата продължи малко повече от час, а Вика диктуваше темпото от първата до последната точка.


Важно е да се отбележи, че Стосър със сигурност не беше в оптимално физическо състояние, след като остана на корта до късно снощи в двубоя си с Мария Шарапова. Както е известно шампионката от US Open спечели първия си мач от групата и въпреки поражението днес запазва реални шансове за място в елиминационната фаза.


За разлика от вчера, когато показа прекрасна игра в защита, днес Стосър тотално рухна пред сервиса на Азаренка. Световната №4 само веднъж в целия мач допусна точка за пробив, която обаче майсторски парира.


Вторият мач в групата е между шампионката от „Ролан Гарос” Ли На и бившата №1 в света Мария Шарапова. Рускинята няма право на нова грешка, която може да я извади от борбата по-нататък.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини