Ванга видяла тенисист до Лепа Брена



29-10-2011 11:00 | Николай Драгиев

Вече 20 години любовта при сръбската фолк икона Лепа Брена остава непроменена величина, насочена единствено и само към бившия номер едно в тениса Слободан Живойнович. Певицата, която на 20 октомври стана на 51 години, не крие, че все още е лудо влюбена в съпруга си. След всички изминали години те са неразделни и усмихнати както от първия миг. Любовта помежду им пламва мигновено. Самата тя я определя като "от пръв поглед".

"Допадна ми енергията му, много исках да се запозная, да видя дали е добър човек", това си спомня за началото гласът на бивша Югославия с истинско име Фахрета Яхич. Вижда го на заглавната страница на един вестник протегнал ръка, държейки ракетата си.

"Всеки мускул се виждаше, приличаше на гръцки бог и си казах: Това ще бъде мъжът ми!" Всъщност по-рано пророчицата Ванга й предсказва, че ще се омъжи за човек с бяла униформа, която впоследствие се оказва не доспехите на лекар или хлебар, а тенис екип. Предсказанията на българката се сбъдват и за звукозаписната компания на босненката, и за това, че ще направи "най-незабравимия си", по нейни думи, концерт в България. Усещането по време на грандиозното й шоу преди 20 години на стадион "Васил Левски", на който са присъствали около 100 000 души, тя сравнява с усещането да създадеш дете. Тогава тя е пусната на сцената от хеликоптер, чийто пилот, докато е карал, е пушил и пял нейна песен.

След като Хубавото момиче от народа си набелязала Слободан
успяла и да се запознае с него на премиерата на филма "Хайде да се волиме"
с нейно участие. Като че ли името на филма било увертюра към истинската покана за 20-годишния брак на звездното семейство. Затова 1987 година се оказва знакова за двамата. Преди заветния подпис на 7 декември 1991 година, връзката им продължава близо 4 години.

Един ден се отправили към Мюнхен, за да се насладят на бирената фиеста "Октобър фест". Вечеряли с родителите на Брена и тогава съвсем неочаквано Боба се изправил и тържествено поискал ръката на любимата от нейния баща. Всички били трогнати до сълзи. Тенисистът и певицата вдигнали  сватба, която балканците обявиха за най-пищната сватба на отминалия век. Тържеството се е състояло в най-тежкарския хотел "Интерконтинентал" в Белград.

От хармоничната им връзка се раждат две деца - Стефан и Виктор. Певицата приема като свое дете и първородния син на съпруга си - Филип, за когото се говореше, че е имал връзка с друга сръбска звезда Цеца Величкович.

Гласът на днешна Сърбия и шефът на сръбската федерация по тенис успяват да съхранят връзката си през всичките тези години благодарение на разбирателството и сплотеността, както певицата неведнъж е разказвала в интервюта. Явно интересът един към друг поддържат и с щурия живот, който водят. Самите те определят съжителството си като пълна лудница.

Според Боба е много трудно когато има две личности, които са големи професионалисти, да се получи такъв синхрон, но може би благодарение на различните им професии нещата се нареждат много гладко. Точно когато са се запознали и двамата са били на върха в кариерите си - с постоянни ангажименти и отсъствия. Тя е правела големи балкански турнета, а той е играел тенис по цял свят.

И както във всяка дълга връзка единият прави повече компромиси с работата си, колкото и невероятно да звучи, по-отстъпчивата в случая е Лепа Брена. Тя е отказвала често участия, за да може да присъства на негови мачове.

"Това е нашият голям успех, че оцеляхме, че се разбираме и че се обичаме. Същността да оцелее една връзка е да има разбиране. Аз смятам, че нас най-много ни свързват тежките моменти, заедно сме успявали да се измъкнем невредими от тях, това и децата най-много ни сплотяват. И двамата вярваме в семейството като религия" - така определя бившата тенис звезда връзката им.

Винаги намират време един за друг, а когато им се наложи да са разделени, си общуват телепатично и винаги когато единият си помисли за другия, той му звъни.

"Мъжът на Лепа Брена", както е по-известен а и самият той се представя така, не ревнува красивата си жена. За разлика от дивата, която го иска само за себе си. Откровено босненката, която започва кариерата си като поп певица в родния си град Бръчко, разказва, че винаги е искала връзките й да бъдат тайна, защото е била по-успяла от мъжете, с които е била.

"Аз не исках да се влюбвам, защото когато  се влюбиш, нямаш връзка с реалността. Не исках след мен да върви някакъв мъж, който да ми носи куфарите и нищо да не работи. Боба е мъж, с когото искаш да си прекараш времето, много е харизматичен и си приличаме по много неща".

А на въпроса дали му се дразни или всичко между тях е идилия тя казва, че "големите мъже имат големи недостатъци, но ако обичате някого и сте решили да бъдете с него, трябва да свикнете с тях, да не ги забелязвате и да не ви пречат".

"Въпреки че любовта ни беше от пръв поглед, не съм жена, която може да обича завинаги, преди да опознае човека. Трябва да знам как диша, как гледа, как се държи в компания и на работа. С някого трябва да живееш 24 часа и да се събудиш до него", казва певицата. Лепа Брена невинаги е сладка и добра, понякога е неприятна и груба и си го признава.

"На публиката показвам само хубавата си страна, а партньорът трябва да те приеме такава каквато си, дори когато си негримирана, разчорлена и болна, в добро и зло, както са казали." 

Боряна Ангелинова, "Стандарт"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини