Федерер: Ще играя докато феновете ме подкрепят



29-10-2011 16:04 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че ще играе тенис докато неговите фенове продължават да го подкрепят. Швейцарецът е в родния Базел, където се готви за местния турнир.

"Има време до момента, в който ще се откажа. Докато феновете продължават да ме подкрепят, аз ще играя активно. Може би и моето тяло ще ми подскаже кога е време да спра," заяви Федерер.

Швейцарецът призна, че далеч не е разочарован от това, че изпадна до 4-о място в ранглистата.

"Щях да съм притеснен, ако бях отишъл в Азия да защитавам точките, които имах. Не от голямо значение дали съм 3-и или 4-и. Да, в Базел, мога да играя с Джокович още на полуфинал. Но дали това е по-лошо, отколкото да играя с Мъри? Не мисля. В момента е важно да съм здрав," смята Федерер.

Фед коментира и ситуацията, в която той и Рафаел Надал изпаднаха през 2011-а. Те загубиха общо 10 пъти от Новак Джокович.

"Ситуацията с Рафа е по-различна. Шест пъти поред е много, но пък той е побеждавал Джокович доста пъти преди това. И аз съм имал това чувство в началото на кариерата ми, че не мога да победя даден играч. Рафа, от друга страна, никога не е имал повече от 2 поредни загуби. Това е ново усещане за него, така че той трябва да го преодолее."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини