Петра Квитова: Няма значение срещу кой е финалът



29-10-2011 17:18 | Станко Димов

Петра Квитова е първата финалистка на заключителния турнир на WTA в Истанбул. Чехкинята се наложи с 5:7, 6:3, 6:3 над Саманта Стосър, като по този начин ще спори за титлата още в дебютното си участие в турнира.

 

От своя страна пък Стосър, която в края на лятото спечели US Open, за втора поредна година ще трябва да се задоволи с отпадане на полуфинал.


Втората финалистка в турнира ще бъде Виктория Азаренка.

 

„Беше невероятно, благодаря на всички за подкрепата. Надявам се, че утре залата също ще е пълна. Когато играеш срещу тенисистка като Стосър всичко може да се случи. Тя сервираше много добре и за мен бе трудно да стигна до пробив.


"В третия сет бе решаващо, че успях първа да пробия. Накрая напрежението си каза думата. Беше ми трудно, но се радвам, че успях. Азаренка или Звонарьова? Няма значение срещу кого ще играя”, каза щастливата победителка.


Петра Квитова започна силно днешния двубой и от самото начало поведе в резултата с пробив. Постепенно обаче Стосър се отърси от напрежението и на свой ред върна пробива и изравни резултата. В самия край австралийката стигна до сетбол при сервис на Квитова и не сбърка – 7:5.


Това беше и първият загубен сет за Квитова от началото на турнира. През втората част обаче шампионката от Уимбълдън отговори подобаващо и вдигна оборотите. В заключителните епизоди от сета чехкинята показа убийствена игра и записа серия от 7 поредни гейма. Което на практика и донесе успех във втория сет и преднина с 5:0 в третия.


Стосър се съвзе и върна един от пробивите, но за повече нямаше сили и напусна корта под заслужените аплодисменти на публиката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини