Черпим опит от Истанбул за Турнира на шампионките



30-10-2011 14:31 | Станко Димов

Екип от Българска федерация по тенис, воден от нейния президент Стефан Цветков бе на 3-дневно работно посещение в Истанбул, по покана на мениджмънта на Женската тенис асоциация (WTA), като част от подготовката за предстоящия през 2012 г. в София първи WTA Турнир на шампионките.


„Имахме поредица от интензивни срещи по време на WTA Championship 2011, който се провежда в Истанбул”, обясни Стефан Цветков. „Екипът ни се срещна с вече назначения супервайзър на софийския турнир Фабрис Шуке, както и с представители на всички основни звена от организационния екип на финалния женски Мастърс”.


„В периода 2012 – 2014 година София ще е домакин на Турнира на шампионките - вторият по значение заключителен турнир на WTA. Всеки един от нашият екип имаше срещи със своите колеги от проявата в Истанбул – операции, техническо обезпечаване, комуникации, маркетинг и реклама, телевизия”, каза още Стефан Цветков.


„Ангажиментът, който сме поели пред WTA и българския спорт е значителен, затова не жалим време и усилие! Постигнахме пълна координация със съответните звена в тенис асоциацията и оттук насетне, навлизаме в задълженията си в дълбочина!


Вече стартирахме работата си по уебсайта на софийския турнир, в който още от януари ще следим състезателките, печелещи участие на нашия Tournament of Champions 2012. В сайта предвиждаме резултати в реално време, видео и пълна информация за всичко, което ще интересува българските и чуждестранни тенис почитатели!


Постигнахме договореност с WTA Digital Team, отговарящ за разпространението на новините от женските турнири, първото интервю на победителката в Tournament of Champions 2011, който ще се проведе за последна година в Бали, да е за нашия уебсайт. Хората от екипа им вече подготвят с наша помощ кампании в социалните мрежи – Facebook и Twitter за София 2012!


Вече формираме и организационния комитет за турнира. Една от идеите ни е да предложим партньорство на Софийска община и на госпожа Фандъкова, да си партнираме в промоцирането на София едновременно като домакин на толкова престижен тенис турнир и като кандидат за Европейска столица на културата. В това няма нищо необичайно – видяхме го и в Истанбул. Култура и спорт работят за рекламата на града и държавата. Сигурен съм, че ще получим подкрепата на Общината.


Ще координираме усилята си с турската тенис федерация, така че WTA Championship 2012 в Истанбул и Tournament of Champions 2012 в София, да се промоцират едновременно. Те ще стартират в две последователни седмици, така че за нас ще е добре международните медии и пътуващите фенове на тениса, да знаят че София е само на няколко часа път от Истанбул. Ще обърнем внимание на промоцията в съседните държави и най-вече в Сърбия. Смятам, че 2012 година ще бъде Годината на българския тенис!”, коментира Цветков.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини