Марин Чилич успя от четвъртия опит



30-10-2011 16:59 | Станко Димов

Най-накрая! Хърватинът Марин Чилич изстрада своята първа титла за годината, след като на финала в Санкт Петербург се наложи с 6:3, 3:6, 6:2 над Янко Типсаревич след повече от два часа игра.

 

Това беше четвърти финал за сезона и едва първа титла за Чилич, който по-рано през годината загуби спора за титлата в Марсилия, Умаг и Пекин.


В същото време снажният хърватин разби надеждите на Типсаревич да се превърне в първият играч в историята, който печели последователно титлите от турнирите в Москва и Санкт Петербург.


Двубоят днес беше достоен за финал. След като си размениха по един сет, двамата се вкопчиха в здрава битка в последната трета част. Типсаревич обаче беше предаден от едно от най-силните си оръжия – началният удар и в крайна сметка капитулира в опита си да вземе трета титла за сезона.


Въпреки загубата сърбинът запазва шансове за участие в заключителния турнир на осемте най-добри на ATP, като за тази цел ще търси успешно представяне на турнирите до края на сезона, най-вече в Париж (Мастърс 1000), където може да си гарантира необходимия брой точки.


За Марин Чилич пък титлата бе шеста в кариерата и първа на територията на Русия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини