Приемаме двубоите за Купа „Дейвис” догодина



03-11-2011 15:37 | Станко Димов

Българската федерация по тенис получи ново признание. Догодина София ще бъде домакин на световното отборно първенство за Купа „Дейвис”. Срещите от трета група на зона Европа ще се проведат в Българския национален тенис център „Карлсберг” в края на месец април и ще противопоставят националните отбори на България и още 12 държави.


У нас ще пристигнат отборите на Литва, Гърция, Норвегия, Македония, Черна гора, Армения, Исландия, Андора, Грузия, Сан Марино, Малта и Албания. Според регламента първите два отбора в крайното класиране ще се изкачат във втора група.


Както е известно възможно е в състава на България да бъде и голямата ни звезда Григор Димитров, който след завръщането си у нас преди няколко дни категорично заяви, че е готов да бъде в отбора, ако програмата му му позволи.


Турнирът за Купа „Дейвис” ще бъде и първото голямо събитие в Българския национален тенис център „Карлсберг” след неговото обновяване през зимата.


Това ще бъде първото от многото значими състезания у нас през следващата година. Както е известно София ще е домакин на последната за календара надпревара от WTA – “Турнира на шампионките”, който ще се провежда в „Арена Армеец”.


По-рано през годината, през месец юли, ще се проведе и Европейското първенство за ветерани с участието на около 500 състезатели, както и турнир от първа категория за юноши и девойки до 16 години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини