Федерер играл на US Open с травма в китката (видео)



08-11-2011 18:16 | Николай Драгиев

Роджър Федерер даде традиционната си пресконференция преди началото на "Мастърс 1000" в Париж. В нея той разкри някои неща, които досега не бе споделял. Така например Федерер се оплака, че на US Open е получил травма в китката, която сериозно го е притеснявала.

ЗА ТУРНИРА В ПАРИЖ
"Много искам да спечеля тук. Знам, че мога да играя успешно в зала и настилката ми подхожда. Странно е, че нямам финал тук. Това е изненадващо и разочароващо за мен. На централния корт никога не съм се чувствал удобно по различни причини. В края на сезона винаги е трудно. Чух, че тази година настилката е доста по-бавна, дано не е твърде бавна."

ЗА ПРОБЛЕМА С КИТКАТА
"Нараних китката ми срещу Цонга на US Open (в четвъртфиналите). Бях много притеснен, тъй като при такава болка в китката, може да се окаже нещо много сериозно. След това в Австралия имах проблем с глезена. В края на краищата няма нищо сериозно. Почивката ми помогна да се възстановя и да прекарам повече време със семейството ми."

ЗА ПРОТЕСТИТЕ НА МЪРИ И НАДАЛ
"Би било по-добре да се концентрираме върху позитивните неща. Съгласен съм, че някои неща трябва да се променят. Не мога да се съглася с идеята за бойкот, тъй като нашите фенове обичат спорта и някой трябва да поеме отговорност пред тях. Трябва да намерим нов президент на ATP. Идеята за бойкот не предлага решения."

ПРОГРАМАТА ПРЕЗ 2012
"Това зависи броя мачове, който предвидя да играя. Още не съм решил дали ще участвам за Davis Cup и в Дубай (през февруари). Може би ще започна сезона по един начин и впоследствие може да се наложи да се откажа от някои турнири."

ЗА БОНУСА НА ДЖОКОВИЧ
(сърбинът ще получи над 1 млн. долара бонус от ATP, ако участва в Париж)
"Хубаво е да имаш подобен проблем. Винаги трябва да се вземе под внимание, когато може да получиш 1 милион за една седмица. Мисля че той направи доста пари този сезон, така че е добре да помисли кое е най-добро за него в момента."

Федерер ще стартира в зала "Берси" в сряда срещу Адриан Манарино.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини