Джокович: Не съм турист



09-11-2011 19:44 | Николай Драгиев

Новак Джокович отрече да е пристигнал в Париж за местния Мастърс турнир само като турист и човек, който иска да прибере единствено бонуса от 1,6 млн. долара. Сърбинът има право на такава привилегия като световен номер 1 участвал на всички турнири от категорията "Мастърс 1000" през 2011-а.

"Да, чух тези коментари и все още се чудя как се появиха. Представата, че ще дойда тук и ще играя един мач, за да получа парите, е абсурдна. Ние сме професионални играчи и естествено получаваме пари за работата си. Щом съм тук, знач съм дошъл да се боря. Имам нужда от повече мачове преди Лондон. Ако не се чувствах добре, нямаше да играя. Щастлив съм, че съм тук, обичам атмосферата на турнирите на закрито," обясни Джокович.

Въпреки всичко Джокович твърди, че все още не е на 100%. Той е опитал да се възстанови в изминалите дни от турнира в Базел насам. "Гърбът ми е добре, но имам притеснения за рамото. Бях в Монако за възстановяване и съм доволен, че мога да играя. Дразнещо е, че не съм в топ форма, но работя здраво и се надявам това да се отплати в Лондон. Както и да е - в момента изживявам детската си мечта."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини