Фиш се контузи в най-неподходящия момент, под въпрос е за Лондон



10-11-2011 20:44 | Станко Димов

Едва ли има удобен момент за някой тенисист да се контузи, но със сигурност един от най-неподходящите е в навечерието на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон, особено ако ти предстои дебютно участие. Разбира се става въпрос за Марди Фиш, който днес официално подпечата мястото си в зала О2 сред осемте най-добри за сезона.


Дали ще стигне дотам обаче ще научим в следващите дни, или часове. Причината е, че Фиш се контузи в двубоя си с Хуан Монако от осминафиналите на турнира в Париж.

 

Американецът спечели първия сет с категоричното 6:1, а във втория двамата играха солидно в сервис-геймовете си и докара нещата до тайбрек. В него Марди Фиш пропусна два мачбола, след което отстъпи с 6:8 точки. В заключителния трети сет, при 2:1 гейма в своя полза, Фиш вдигната бялата кърпа и се отказа поради травма.


Все още е прекалено рано да се правят каквито и да били прогнози, но ако Фиш не бъде на разположение за битките за О2, то това означава, че САЩ ще завърши сезона без представител в заключителните турнири на WTA и ATP. 


Припомняме, че миналата седмица Марди Фиш се отказа от турнира в Базел още в първи кръг, след едва 8 минути игра в двубоя срещу сънародника си Джеймс Блейк. Тогава Фиш почувства мускулни боли и реши да не предприема излишни рискове в навечерието на финалния акорд от сезон 2011.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини