Край на победната серия



11-11-2011 18:34 | Станко Димов

Томаш Бердих прекъсна серията от 17 поредни победи на Анди Мъри. След близо 3 часа и 15 минути игра на четвъртфиналите в Париж, чехът се наложи с 4:6, 7:6, 6:4 и по този начин нанесе първо поражение на Мъри от US Open насам.

 

Освен това чехът записа трета победа от четири двубоя с Анди Мъри, който пък от своя страна отново не сполучи с опита си да достигне за първи път до полуфинал в „Берси”. 

 

Нещо повече, шотландецът, който до днес атакуваше второто място в ранглистата, сега има реален шанс да загуби своята позиция. Това ще стане, ако турнирът бъде спечелен от Федерер, при което швейцарецът ще започне турнира в Лондон като №3.


Още от първите точки на двубоя стана ясно, че зрителите ще станат свидетели на маратонски двубой. Геймовете редовно се проточваха в интервал на 5-6 минути, а началото определено бе за Бердих. Въпреки по-активната игра, чехът загуби първата част, след като допусна пробив в ключовия седми гейм.


През втория сет Бердих най-накрая се справи с подаването на съперника и умело поведе с 5:2. Вместо да изравни резултата обаче чехът сам усложни положението и допусна връщане на пробива, след което сетът влезе в тайбрек. В крайна сметка обаче правдата възтържествува и след 7:5 точки Бердих наложи волята си.


За разлика от първите две части, в третата определено по-активен бе Анди Мъри. Почти нямаше гейм, в който британецът да не получи точка за пробив, но въпреки това статуквото се запазваше. Така беше до 4:4, когато Бердих поведе с 0:40, след което проби. В последния гейм Мъри отново пропиля куп (3) възможности за пробив, което в крайна сметка му коства загубата.


Следващият съперник пред Бердих ще бъде победителя от двубоя Роджър Федерер – Хуан Монако.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини