Шампионът Федерер не се счита за фаворит в Лондон



12-11-2011 11:55 | Станко Димов

Роджър Федерер, който ще трябва да защитава титлата си от заключителния турнир на 8-те най-добри в Лондон коментира, че тази година няма изявен фаворит в надпреварата.

 

Швейцарецът е категоричен, че всеки един от състезателите може да поднесе „сензация” и да се класира за финал, давайки пример с Хуан Мартин Дел Потро и Николай Давиденко през последните години.


„Определено не мисля, че 5, 6, 7 или №8 нямат шанс”, сподели Федерер. „Напротив, те имат сили и възможности да стигнат далеч в надпреварата, както го направиха Дел Потро и Давиденко. Защо да не се случи с някой от тях и тази година?”, каза швейцарецът.


„Към днешна дата Марди Фиш и Новак Джокович изглеждат малко изморени. Да не забравяме обаче, че има пълна седмица, в която ще могат да се възстановят и да влязат в топ форма за турнира. Определено очаквам да се получат две интересни групи, в които всеки може да победи всеки”.


През миналата година изненади нямаше, като за полуфиналите се класираха първите 4 в ранглистата, а на финал първите двама. В крайна сметка шампион стана Федерер, който в последния двубой се наложи над Рафаел Надал и грабна отличието за пети път.


„Тази година, ако Джокович е напълно здрав и Мъри също е в кондиция, то те ще бъдат трудни за побеждаване. Рафа пък винаги е труден опонент. Ето затова мисля, че ни предстои страхотен турнир. Очаквам с нетърпение битките да започнат. Годината беше силна и съм щастлив, че съм част от заключителната надпревара”, каза в заключение Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини