Испания разкри състава си за финала



13-11-2011 14:26 | Станко Димов

Капитанът на националния отбор на Испания за купа „Дейвис” – Алберт Коста разкри имената на играчите, на които ще разчита във финала срещу Аржентина в началото на декември. Коста не е направил никакви промени и както се очакваше е селектирал Рафаел Надал, Давид Ферер, Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско.

 

Капитанът на иберийците през последните дни бе в Париж, за да бъде по-близо до избраниците си, които участваха на местния „Мастърс” турнир.


„ Не ме притеснява кортът и аклиматизацията към него. Надал и Ферер ще имат достатъчно време, за да го изучат. Това, което наистина ме тревожи е, че двамата могат да дойдат в не напълно готови физически”, сподели Коста пред „Ел Мундо Депортиво”, визирайки участието на Рафа и Давид в заключителния „Мастърс” в лондонската О2 Арена.


„Аржентинците ще дойдат с петима играчи. На сингъл ще разчитат на Дел Потро и Налбандян. Давид има лека травма но съм сигурен, че до двубоя ще бъде на 100% готов. Той е страхотен тенисист, истински талант и ако не бяха контузиите мисля, че щеше да бъде №1 в света”, каза още испанецът.


„На двойки ще избират между Хуан Монако, Хуан Игнасио Чела и Едуардо Шванк. Определено разполагат със страхотен състав и ще ни бъде много трудно срещу тях. Дел Потро също набира скорост и мисля, че догодина ще отиде още по-напред в ранглистата”, каза още Алберт Коста.
Финалът за купа „Дейвис” ще се играе в периода 2-4 декември, а домакин ще бъде испанският град Севиля.


Още по темата: 


Надал: Davis Cup е сбъркан турнир

 

Севиля приема финала за Davis Cup

 

Мустер: Аржентина има шанс срещу Испания само ако Надал не играе

 

Швейцария срещу САЩ за Davis Cup - жребият за 2012 г.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини