Завърна ли се "старият Федерер"?



13-11-2011 18:32 | Николай Драгиев

След полуфиналите на турнира в Париж Томаш Бердих обяви, че според него се е "завърнал старият Федерер" - този, който печели по 80 мача и губи 4 за година.

Дали обаче 2 турнира са показател за подобно твърдение? Оказва се, че в статистиката можем да намерим цифри, които в някаква степен подкрепят подобно твърдение.

Федерер спечели в Париж без загубен сет и така той за първи път от 2006-а година триумфира в "Мастърс 1000" по толкова убедителен начин.

В момента Федерер е в серия от 12 поредни победи и се явява един от основните фаворити да спечели финалния "Мастърс" в Лондон, който започва точно след 1 седмица.

От вече 69 спечелени титли Федерер има 47 на твърди кортове и по този показател той вече е №1 в историята, изпреварвайки Андре Агаси.

Попитан дали показва най-добрия си тенис в кариерата, Федерер прие с усмивка подобен въпрос и обясни, че по-скоро играе най-добре през 2011-а в момента.

По време на церемонията по връчването на трофея в Париж Федерер разказа и любопитна случка от тази нощ, когато в 4 сутринта е бил събуден от своите близначки. "Децата ни събудиха в 4 сутринта като дойдоха при нас в леглото. Това определено не бе най-добрата подготовка за финала. Благодаря на Мирка, че се погрижи за тях."

Дали ще видим още от "добрият-стар" Федерер ще разберем през 2012-а, която се очертава като една от най-важните в неговата кариера.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини