Мануела Малеева в търсене на една загубена професия



15-11-2011 11:00 | Николай Драгиев

Мануела Малеева е най-успешната българска тенисистка. Години наред тя е била сред десетте най-добри състезателки в света. През 1988г., Мануела завоюва олимпийски медал в Сеул, а шест години по-късно след победата си на финала на турнира в Осака, тя се отказва от професионалната си кариера. В онзи момент Мануела е в топ 5 на света. Времето след това, тя прекарва отдадена на трите си деца.

Преди няколко години Мануела участва в основаването на швейцарската фондация Swissclinical и това дава нова мисия в живота й.

На 26-и ноември тя ще участва на  Форум Промяна. Форум Промяна събира различни хора, с различни идеи и професии, които да споделят своя опит, преживявания и вдъхновяващи истории. Общото между всички тях е, че те търсят промяна. Промяна в обществото, в земеделието, в образованието, в законите, в правата ни, в климата, в себе си...

Малеева даде кратко интервю за gorichka.bg.

- Първото, което бих променила в България, ако имах неограничени  възможности е…

- Да върна професията на ортопедичния техник, за да имаме много и добре обучени професионални техници в България. В момента тази професия не съществува, няма къде да се учи и така българската детска ортопедия е много изостанала спрямо нивото в Европа.

- В себе си бих променила …
- Нищо.

- Едно нещо, което не трябва да се променя е …
- Усмивката по детските лица.

- На Форум Промяна ще говоря за …
- Предизвикателството да се опитаме да променим живота на няколко болни деца и на няколко отчаяни семейства.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини