Страхотни битки в Лондон - Надал vs Федерер и Мъри vs Ноле



15-11-2011 14:56 | Станко Димов

Миналогодишните финалисти Рафаел Надал и Роджър Федерер попаднаха в една група на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон. Двамата големи ще премерят сили в Група „В”, където ще си оспорват първите две места с Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш.

 

Това означава, че ако излязат от групата, Надал и Федерер ще могат да се срещнат отново само на финал, както бе преди година. През настоящия сезон Федерер и Надал играха три пъти - в Маями Надал спечели с 2:0 сета, в Мадрид с 2:1, а във финала на "Ролан Гарос" с 3:1.

 

Не по-малко интригуващи се очертават двубоите в Група „А”. Там са световният №1 Новак Джокович, първата ракета на Великобритания Анди Мъри, Давид Ферер и Томаш Бердих.

 

Особено интригуващ ще бъде сблъсъка между Мъри и Джокович, които спориха за титлата от Australian Open  в началото на сезона.

 

По регламент победителят от група "А" ще играе с втория от група "В", а подгласникът в първата група с най-добрия от "В".


Повечето играчи се оплакват от умора или контузии. Най-сериозни са те при Новак Джокович, който има проблем с рамото и при Марди Фиш, който има болка в бедрото.

Първа резерва в турнира е Янко Типсаревич, а втора Николас Алмагро.

Само двама от осемте участници в Лондон са печелили заключителния турнир - 5 пъти Роджър Федерер и един път Новак Джокович - през 2008.


Ето и групите:


Група „А”: Новак Джокович, Анди Мъри, Давид Ферер, Томаш Бердих


Група „B”: Рафаел Надал, Роджър Федерер, Жо-Вилфред Цонга, Марди Фиш

 

Надпреварата се провежда в Лондон в периода 20-27 ноември.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини