Надал няма желание да играе с Джокович16-11-2011 16:54 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че е позитивно настроен преди финалния ATP "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Рафа призна, че в последните седмици е опитал да подобри и добави елементи към играта си, които да му помогнат при евентуален сблъсък със световния номер 1 Новак Джокович.

Рафа отчете, че очаква в следващите дни проблемът с рамото му да отшуми и той да е на 100% готов за битките в Лондон.

"Отивам в Лондон ентусиазиран. Когато приключиш добре един сезон, е по-лесно да започнеш на ниво следващия, макар да няма нищо гарантирано. Заключителните турнири са много трудни за спечелване, тъй като през по-голямата част от годината играем на открито, а тук кортът е в зала," заяви Надал.

"Пропуснах турнира в Париж, тъй като исках да работя върху някои нови неща за 2012-а. Вече мисля за следващия сезон. Времето не ми беше достатъчно, но се надявам в оставащите седмици от 2011-а да постигна всичките си поставени цели.

"Представянето ми през годината е доста позитивно. Би било арогантно да кажа, че при три финала в Големия шлем, годината не е добра за мен. Разбира се, въпреки позитивите, искам да се представям още по-силно. Целта ми в Лондон е да спечеля турнира, а след това и за Купа "Дейвис"," заяви още Рафа.

Надал коментира и "фактора Джокович". "В Лондон можем да се срещнем най-рано на полуфинал. Нямам голямо желание да играе с него, той остава номер 1. Ще оставя това за следващата година. Тази година той е по-добър от останалите, трябва да приемем това и да го поздравим. В следващите месеци ще опитам да направя всичко, за да се подготвя максимално добре за 2012-а," призна испанецът.
Коментари
Турнир: Guangzhou International Women′s Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Гуанджоу, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Toray Pan Pacific Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $799,000

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,151,110

Official Website | Livescore
Други новини