Надал: Никой не е съвършен завинаги



18-11-2011 20:09 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че каквото и да се случи на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон, той е доволен от своята 2011-а. Той обаче обещава да подобри още представянето си през следващия сезон и да се изправи срещу предизвикателството "Новак Джокович".

Рафа обясни, че си е починал в последните няколко седмици, но наред с това е опитал да тренира върху някои компоненти от играта. "Като цяло тренирах нормално не повече от три дни," обясни той.

Надал отчита, че не е можел да се надява на "добър жребий" в Лондон, тъй като в турнира участват най-добрите играчи в света. "Федерер играе феноменално в момента и спечели два турнира. Цонга завършва годината добре, докато Фиш изглежда малко неуверен. От изключително значение е да стартирам с победа (срещу Фиш в неделя)," заяви Надал.

Световният номер 2 не пропусна отново да изрази недоволството си от тенис календара. "Ние сме единственият спорт, в който се налага да играем от 1 януари до 5-и декември. Промените са наложителни и ако не сме заедно, няма да можем да ги постигнем. Вижте какво става и с NBA. Ясно е, че не може всички да са доволни, но трябва да предприемем нещо," счита още Надал.

Испанецът е категоричен, че не трябва да се говори за Джокович като единствения му конкурент. Той отчита, че Джокович е създал "илюзията, че е непобедим". "Никой не е перфектен. Дори Федерер и Джокович могат да играят по един и същи начин 7 години поред. Федерер направи много невъзможно наглед неща, но рано или късно всички започваме да понижаваме темпото," смята Рафа.

Матадора призна, че ще продължи да разчита на чичо Тони Надал като негов треньор. "Трудно ми е да си представя, че ще съм на корта и той няма да е там. Отношенията ни са отлични. Ако той иска, ще останем винаги заедно. Но той има три деца и зависи от личното му желание. Вярвам му, защото ми е помагал винаги в трудни моменти."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини