Марди Фиш зарадва Хюстън



19-11-2011 13:11 | Станко Димов

Часове преди да запише официалния си дебют на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон, най-добрият американски тенисист Марди Фиш обърна внимание и на календара си за сезон 2012. Фиш потвърди участие на турнира в Хюстън, който се провежда в началото на април и който е един от малкото в САЩ на червена настилка.


Световният №8 започва надпреварата в Лондон с баланс 32 победи и 22 загуби за сезон 2011. Опитният състезател впечатли най-много през годината в турнирите на твърди кортове в САЩ и Канада, където спечели титлата от Атланта и игра финали в Лос Анжелис и Монреал.


Турнирът в Хюстън обаче има специално място в сърцето на Фиш. Това бе първата надпревара в неговата кариерата като първа ракета на САЩ.


„За нас беше голяма чест да станем първият турнир, на който Марди Фиш участва като първа ракета на САЩ”, каза директорът на надпреварата Ван Бери. „Развълнувани сме да го посрещнем отново през 2012-та. Той е първият от няколкото играчи, за които ще ви информираме в следващите дни”.


Марди Фиш далеч не е непознат за публиката в Хюстън, тъй като има титла от надпреварата през 2006-та, а тази година игра четвъртфинал.


В надпреварата на двойки Фиш има две титли – а Анди Родик през 2002-ра и Джеймс Блейк през 2004-та.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини