Корт за половин милион евро приема финала на Купа „Дейвис”19-11-2011 13:42 | Станко Димов

Макар да остава на заден план заради финалния „Мастърс” на ATP, двубоят за титлата за купа „Дейвис” също се очертава не по-малко интересен. Още повече, когато в спора за златото на корта ще излязат две доказани тенис нации като Испания и Аржентина, които разполагат с играчи от калибъра на Рафаел Надал и Хуан Мартин Дел Потро в редиците си.


Както е известно заключителният сблъсък ще се проведе в периода 2-4 декември в Севиля на местния олимпийски стадион. Организаторите вече няколко седмици работят усилено да сглобят арената, на която ще бъде определен новият отборен шампион по тенис.


В края на седмицата домакините се похвалиха, че вече са се справили с най-трудната част от корта – покривът, който е „инсталиран”. Организаторите признават, че очакват в някой от дните да завали дъжд, затова осигуряването на покрив бе и приоритет №1.


Любопитното е, че цялото съоръжение, което бе сглобено на олимпийския стадион е на стойност близо половин милион евро, или по-точно €476 000.


Очаква се всички ремонтни дейности да приключат окончателно на 24-ти номеври (четвъртък), ден преди  двата отбора да пристигнат в Севиля. След края на турнира пък тежащият повече от 100 тона метална конструкция ще бъде разглобена и използвана по други предназначения.
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд: $8,500,000

Official Website | Livescore
Други новини