Рафа не се слага сред фаворитите в Лондон



19-11-2011 14:27 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал не счита себе си за фаворит на започващия утре заключителен турнир на осемте най-добри играчи за сезона в ATP. И тази година арена на шоуто ще бъде лондонската „О2 Арена”, а всеки един от двубоите ще бъде гледан от около 18 000 зрители, обещават организаторите.

 

Самият Надал определя турнира за „изключително важен” и не крие амбициите си да го спечели за първи път. Испанецът обаче признава, че това не само ще се случи трудно, но дори тази година не е сред фаворитите за титлата.


„Роджър е победна серия, Анди спечели всичко в Азия и миналата седмица отпадна в Париж след много равностоен мач срещу Томаш Бердих. Новак Джокович пък продължава да е невероятно уверен след сезона, който записа. Нещо повече – играта в зала приляга идеално на стила и на тримата (Федерер, Мъри и Джокович)”, коментира Надал пред „Дейли мейл”.


Местният фаворит Анди Мъри не крие, че в момента изживява един от най-силните периоди в кариерата си. Това дава право на шотландеца да се счита като основен фаворит за титлата в Лондон.


„Дали съм добре подготвен? По отношение на двубоите, които изиграх наскоро ще кажа „Да”. По отношение на физическото ми състояние – вероятно „Не”. Но определено в последните месеци съм доволен от начина, по който удрям топката”, каза с усмивка на лице Мъри.


„Искам да завърша сезона на по възможно най-добрия начин. Но за следващата година определено от съществено значение ще бъдат седмиците на подготовка. Вземете за пример Новак Джокович. Миналата година той не се справи добре тук, но след това записа най-великата година в своята кариера”, коментира Мъри.


Турнирът в Лондон започва в неделя с двубой между Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга. Вторият сблъсък за вечерта ще бъде между Рафаел Надал и Марди Фиш, каза за американецът това ще бъде дебют в турнира.


Световните букмейкъри се обединяват около тезата, че фаворит за титлата е Роджър Федерер. Любопитното е, че втората ставка е за Анди Мъри, а не за „изморените” Новак Джокович и Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини